November är en bra månad för avstämning

Alla företagare har inte behov av hjälp med redovisningen löpande under året. Det är kanske inte så mycket verifikat och transaktionerna är i mångt och mycket samma samma varje månad. Känner man att man greppar det här med bokföring och har tiden till det så kan det vara både kul att sköta det själv och ett bra sätt att få koll på vart pengarna tar vägen.

Att ta hjälp lagom till deklarationen är vanligt för mindre företagare, då får man en avstämning så det bokförda är riktigt, skatten blir rätt och man slipper tänka på bilagor hit och dit. Men jag vill pusha lite för att man lämnar ifrån sig materialet i november. I maj är man ganska låst, man är långt inne i ett nytt räkenskapsår och kan mest konstatera hur det gick.

Gör man en avstämning i november så får man en klar bild av vart det barkar så att säga. Du har då möjlighet att vidta åtgärder som styr ditt resultat innan året har nått sitt slut. Kanske funderar du på att investera i något, om det är smart att göra en extra avsättning till en pensionsförsäkring innan årsskiftet etc.

Hör av dig om du vill ha hjälp med siffrorna! helena@hereko.se

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.