Nu är det dags att se över din F-skatt!

Många företagare fick sitt besked om den beslutade F-skatten för 2016 nu i slutet av december. Nu är det god tid att ta sig en funderare på hur väl den stämmer.

Beloppet baseras på tidigare års resultat med några procents justering uppåt. Men som vi alla vet så kan mycket hända och långt i från alla verksamheter har en stadig vinstkurva.

Ta dig en funderare på hur din omsättning kommer att se ut 2016, vilken vinst beräknar du göra? Stämmer den hyfsat överens med skatteverkets beräkning så är det bara att godta beslutet. Men det är inte särskilt krångligt att justera det fastställda beloppet om du tror att det är för lågt eller för högt beräknat.

Du lämnar in en preliminär inkomstdeklaration via en e-tjänst, ditt deklarationsombud kan också smidigt hjälpa dig med detta. Ändringen kan göras flera gånger per år, så visar det sig under året att din verksamhet gör en högre eller lägre vinst än beräknat så kan du lämna in en ny begäran om att få ändra din F-skatt så den ligger mer rätt.

*****

Vill du ha hjälp med din löpande bokföring, eller en avstämning av året och bokslut/deklaration? Hör gärna av dig till helena@hereko.se